Efterbehandling

Efterbehandling er vigtigt for tryksager

Efterbehandling kan inddeles i to hovedkategorier:
1) Den praktiske efterbehandling før en tryksag er færdigproduceret, 2) og efterbehandling, som tilfører en tryksag noget ekstra, som f.eks. overfladebehandling, prægning eller udstansning. Al efterbehandling af tryksager foregår under eget tag, hvilket giver os fleksibilitet. Vi er derfor uafhængige af eksempelvis underleverandører.Falsning

Falsning henviser til hvordan et ark kan foldes. Der er et væld af forskellige kombinationer forbundet med falsning. Typiske falsninger er krydsfals, zig-zag-fals, midtoverfals, portfals og rullefalse.

Hæftning

Hæftning bruges ofte i forbindelse med brochurer, som skal have hæfteklammer i ryggen. Derudover laver vi også hæftninger med øjeklammer, så brochurer kan sættes i ringbind uden at skulle hulles.

Flexbind

Flexbind bruges til hæfter, der skal have et eksklusivt look. Det bruges i stedet for hæfteklammer, hvor man limer en flad ryg på hæftet. Flexbind bruges typisk til bøger og tykkere kataloger. Flexbind kan bruges fra 28 sider og opefter.

Perforering

Perforering bruges til afrivningstaloner på tryksager.

Bukkestreg

Bukkestreger viser hvordan kraftigt papir skal foldes, så ryggen ikke “knækker”. Rent teknisk bliver tryksagen præget, hvilket giver små riller, og tryksagen kan derfor nemt foldes.

Blokning

Blokning henviser til en bestemt teknik, hvor papirark limes på et stykke pap. Dette ses ofte i forbindelse med blokke og gennemskrivningspapir, hvor et ark udleveres og et andet bliver siddende i blokken.

Nummerering

Nummerering bruges ofte til fakturaer, billetter og gennemslagssæt.

Kuvertering

Kuvertering giver mulighed for at pakke breve eller brochurer i kuverter med maskine i stedet for manuel håndarbejde. Dette reducerer prisen betragteligt.

Foliering

Vil du gerne have dit blad eller andre tryksager pakket ind i plast før udsendelse klarer vi også dette. Andre tryksager kan også folieres.

Spiralryg

Der påføres en spiral i siden med f.eks. klart plast på for- og bagside. Dette ses typisk ved kompendier, nodehæfter, manualer, som skal være holdbart, praktisk og overskueligt.

Udstansning

Udstansning giver dig mulighed for at sætte jeres eget præg på tryksagen. Det bliver brugt ved emballage og omslag, hvor man gerne vil fjerne noget af tryksagen for at skabe en bestemt effekt.

Prægning

Prægning benyttes ofte, når en tryksag skal have et eksklusivt look. Prægning giver en tryksag en lille forhøjning i papiret, hvilket ses hyppigt i forbindelse med logoer, hvor en virksomhed ønsker at skabe et eksklusivt look og opmærksom omkring deres identitet.

Kachering

Kachering anvendes, når en tryksag skal have en stærk overflade. Dette bruges specielt, når en tryksag skal kunne tørres af eller/og udsættes for skidt og fugt. Derudover bruges kachering til at give tryksager et eksklusivt look, da kachering fås i blank, mat, softtouch og ridsefri.

Hot foil

Vi efterbehandler med hot foil på gammeldags manér, hvilket udelukkende gøres for at løfte tryksagens look. Man giver elementer på tryksagen et eksklusivt look med guld, sølv, bronze eller andre folietyper.